Τι κάνουμε Διακόπτες Προιόντα Οθόνες Web Server Qbus Cloud Movies
Λόγια Πελατών Γιατί Qbus? FAQ Εγκατάσταση Προσφορές Σεμινάρια Download

F.A.Q. (Frequently Asked Questions)

Πόσο δύσκολο είναι στο χειρισμό το σύστημα?
Το σύστημα προσαρμόζεται ΑΠΟΛΥΤΑ στις ανάγκες σας. Αρχίζει από τις απλές λειτουργίες διακόπτη άναψε-σβήσε φως (το ίδιο με τον συμβατικό διακόπτη - απλά πατάς πλήκτρο) με όλη την αφανή νοημοσύνη από πίσω του και καταλήγει στις πιο σύνθετες λειτουργίες σεναρίων & εφαρμογών εφόσον αυτές είναι επιθυμητές (έναυση με κίνηση ή με φωτομετρία, σενάρια πανικού, πλημμύρας, ειδοποιήσεων αέρα, βροχής, στάθμης πετρελαίου, νερού, υγρασίας κτλ).

Πόσο δύσκολο είναι στο χειρισμό ο διακόπτης?
Ο διακόπτης έχει ένδειξη λειτουργείας (RGB led). Πόσες φορές αναρωτηθήκατε αν ανάψατε ή σβήσατε το συγκεκριμένο φως στο μπαλκόνι? Το Led πάνω στον διακόπτη θα σας δείξει αν κάτι είναι αναμμένο ή σβηστό ενώ το ταμπελάκι αναγραφής λειτουργείας θα βοηθήσει εσάς και τους επισκέπτες σας να διαβάσετε τι ελέγχει ο διακόπτης ...απλά πράγματα.

Από ποιόν ηλεκτρολόγο ?
Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις από τον ηλεκτρολόγο σας για την καλωδίωση του συστήματος. Επιλεγμένος από εσάς ηλεκτρολόγος με ΑΠΛΕΣ γραπτές οδηγίες από εμάς προχωρά στην καλωδίωση του συστήματος με την λογική bus.
Τηλεφωνικές συμβουλές, οδηγίες, απορίες λύνονται ΑΜΕΣΑ από μηχανικό μας.

Κόστος συστήματος ?
Το σύστημα συγκαταλέγεται στις πιο συμφέρουσες επιλογές στον χώρο. Ενδεικτικά το βασικό κοστολόγιο σε ένα σπίτι της τάξεως των 120-150μ2 ανέρχεται στα 2.000-2.500 ευρώ. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται η προμήθεια των υλικών πίνακα, οι διακόπτες, τα σενάρια, το δωρεάν software. Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για κοστολόγηση.
Πακέτα συστήματος Plug & Play. Εχουμε δημιουργήσει έτοιμα πακέτα Plug & Play προκατασκευασμένων ηλεκτρολογικών πινάκων τα οποία περιλαμβάνουν τα υλικά μας ώστε να διευκολύνουμε τον ηλεκτρολόγο σας & να περιορίσουμε το κοστολόγιο σας. Το μόνο που χρειάζεται ο ηλεκτρολόγος σας είναι να τοποθετήσει τον πίνακα και να καλωδιώσει τις επιστροφές πάνω σε αυτόν.
Αρχίστε με τα βασικά, επεκτείνετε στο μέλλον - Stand Alone Range. Πολύ απλά προμηθεύεστε μόνο τα Qbus ρελέ στον πίνακα περιορίζοντας το αρχικό κοστολόγιο σαφώς κάτω από τα 1.000 ευρώ για ένα διόροφο σπίτι. Πλέον τα υλικά ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ μπορούν να εκτελέσουν απλές λειτουργίες όπως φώτα, ρολά, dimmers 230V & 1-10V, απλά σενάρια all on/off και όλα τα ρολά/τέντες επάνω/κάτω. Στο άμεσο ή μακρινό μέλλον χωρίς παρέμβαση υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του συστήματος σε πλήρη σύστημα bus απλά με την προσθήκη ενός internet ελεγκτή στον πίνακα.

Χρόνος Απόσβεσης ?
Από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει έχει υπολογιστεί πως σε 2-3 έτη !!! πραγματοποιείται απόσβεση κοστολογίου υλικών. Αυτό επιτυγχάνεται με συνυπολογισμό κόστους θέρμανσης & ηλεκτρικής κατανάλωσης.
Το 2017 διανύουμε τον 6ο χρόνο από εγκατάσταση πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος θέρμανσης σε μονοκατοικία 160μ2 με ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία 21 βαθμούς έχοντας ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα εξοικονόμησης αλλά & θερμικής άνεσης...
Το ετήσιο κόστος θέρμανσης & απεριόριστου ζεστού νερού κυμαίνεται στα ...200 ευρώ/έτος.

Προυποθέσεις εγκατάστασης ?
Η εγκατάσταση του συστήματος γίνεται σε νέες κατασκευές εφόσον προϋποθέτει διαφορετικό τρόπο καλωδίωσης από τον συμβατικό. Σε υπάρχουσες συμβατικές εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες οι μετατροπές (μερεμέτια).

Θα γεμίσω μηχανήματα στο σπίτι ?
Φυσικά και όχι. Ολα τα υλικά ενσωματώνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ηλεκτρολογικό πίνακα της κατοικίας σας προβλέποντας στην κατασκευή κάποιο μεγαλύτερο. Διακόπτες, πολυδιακόπτες, μπουτονιέρες, σταθερές οθόνες αφής, αισθητήρες κίνησης, φωτός τοποθετούνται όσοι και όπου αυτό είναι επιθυμητό.

Επέκταση συστήματος ?
Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Σε 1 μήνα / χρόνο μπορείτε ΧΩΡΙΣ επίπονες μετατροπές να προσθέσετε διακόπτες, οθόνες αφής, μονάδες sms, internet, cameras, να αλλάξετε λειτουργίες διακοπτών κτλ. Οτι θελήσετε έτσι απλά, χωρίς μερεμέτια.

Προγραμματισμός συστήματος ?
Το Software είναι απλή παραθυρική εφαρμογή windows, εύκολο στην εκμάθηση και το κυριότερο παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, COPYRIGHTED, lifetime, χωρίς ετήσια συμβόλαια (κατεβάστε από την ενότητα downloads). Μπορείτε να προγραμματίσετε, αλλάξετε, διορθώσετε οτιδήποτε θέλετε στο σπίτι σας μόνοι σας ώστε να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι χωρίς να έχετε ανάγκη οποιοδήποτε. Επιπρόσθετα για όποιον επιθυμεί να εμβαθύνει μπορεί να παρακολουθήσει τα μικρού κόστους σεμινάρια που διοργανώνουμε.
Φυσικά, παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια ή προγραμματισμό θελήσετε.

Αξιοπιστία, υποστήριξη, εγγύηση ?
Ολα τα υλικά Qbus φέρουν ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ 2 ετών. Πρόσθετα η εταιρεία μας δίνει +2 έτη γραπτή εγγύηση για κάθε σύστημα μας, ενώ εάν το θελήσετε (με μικρό κόστος) υπάρχει επέκταση εγγύησης έως ...10έτη για να κοιμάστε ήσυχοι.
Τόσο σίγουροι είμαστε για τα υλικά μας. Η οποιαδήποτε σύγκριση με οποιοδήποτε ανταγωνιστικό σύστημα & εταιρεία είναι επιθυμητή & την ενθαρρύνουμε!

Κλειστό & ανοιχτό σύστημα bus.
Την ερώτηση αυτή την ακούμε συνέχεια στο αρχικό στάδιο επαφής με τους πελάτες μας.
Σε ελεύθερη μετάφραση/ερμηνεία είναι εάν μπορείς να βρεις υλικό από πολλά εργοστάσια κατασκευής για πιθανή αντικατάσταση σε ζημία/προσθήκη στο μέλλον.
Σε μετάφραση ουσίας (που ενδιαφέρει τον πελάτη), είναι εάν σε πιθανή ζημία/προσθήκη στο μέλλον το υλικό που θα βρεις είσαι σε θέση να το ...ενσωματώσεις αρμονικά στο σύστημα σου.
Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα (των πολλών εργοστασίων) δεδομένης της πολυπλοκότητας όχι μόνο ίδιου του προγραμματισμού (διάρθρωσης, τοπολογίας) αλλά & των υλικών, firmware, του προγράμματος που έχει αρχικά εγκατασταθεί, των passwords σε υλικά (που δυστυχώς στο πρόσφατο παρελθόν ήταν συνήθης πρακτική - ευτυχώς έχει μειωθεί) κτλ. Τέλος πρέπει να βρείτε τον άνθρωπο που μετά κάποια χρόνια θα έρθει να ασχοληθεί ΕΞ ΑΡΧΗΣ με όλα τα ανωτέρω (& θα πληρωθεί) για να δουλέψουν αρμονικά.

Εδώ έρχονται οι λύσεις της Qbus & της εταιρείας μας.
a. Η εγκατάσταση & τοπολογία υλικών είναι εξαιρετικά απλή, άνετα κατανοητή & από εσάς. Ζητήστε μας επίδειξη.
b. Το ίδιο το πρόγραμμα είναι απλό & το έχετε copyrighted. Δεν χρειάζεστε κανέναν για οποιαδήποτε αλλαγή θελήσετε.
c. Οι αναβαθμίσεις των firmware είναι αυτόματες και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα "πονηρού" password κλειδώματος υλικών.
d. Το ίδιο το αρχείο προγράμματος σώνεται στην Sd Card μέσα στα υλικά σας και απλά το κατεβάζετε, δεν έχετε να ανησυχείτε.
e. Το πρωτόκολλο Qbus είναι διαδεδομένο σύστημα με γερές βάσεις & εγκαταστάσεις παγκοσμίως (Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Πορτογαλία, Dubai, Ινδία).
f. Υπάρχουν εταιρείες μεγάλες που έχουν υιοθετήσει το πρωτόκολλο Qbus & κατασκευάζουν υλικά (General Electric, Orange Electric, Orel Corporation, CJC) ή προμηθεύουν υλικά στην ίδια την Qbus (Jaga, Niko, bTicino, Jung, Lithoss).
Τέλος,
g. Η παρουσία της Qbus στην Ελλάδα είναι συνεχής & σταθερή από το 2004 με πολλές εγκαταστάσεις πανελλαδικά.
h. Η σύνθεση της εταιρείας μας (Α.Ε.) διασφαλίζει την συνέχιση υποστήριξης του υλικού (δεν είναι προσωπική, μεταφέρεται πελατεία & αντιπροσώπευση για ευνόητους λόγους).
i. Με έως και 10 έτη εγγύησης νιώθουμε υπερήφανοι να σας δίνουμε την αίσθηση της ασφάλειας.