Τι κάνουμε Διακόπτες Προιόντα Οθόνες Web Server Qbus Cloud Movies
Λόγια Πελατών Γιατί Qbus? FAQ Εγκατάσταση Προσφορές Σεμινάρια Download
Qbus Cloud Web Server EQOmmand Music

Με 2 λόγια τι σημαίνει έξυπνο σπίτι με σύστημα Qbus.
Με την ίδια λογική των διακοπτών της συμβατικής εγκατάστασης, υπάρχουν Qbus διακόπτες στους χώρους, που μπορούμε με απλό γρήγορο τρόπο να ελέγχουμε αυτά που επιθυμούμε όπως ακριβώς και στην συμβατική εγκατάσταση : φώτα, ρολά, θέρμανση, μουσική, αυτόματο πότισμα, και ότι άλλο φανταστείτε. Απλά με το πάτημα του πλήκτρου ανάβει το φως, κατεβαίνει το ρολό κτλ.
Η διαφορά είναι πως τα συστήματα bus έχουν την "λογική" του ελέγχου όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ενός κτιρίου εφόσον από το σημείο ελέγχου (διακόπτης, οθόνη) περνάει σήμα bus. Αποτέλεσμα αυτού είναι το οποιοδήποτε τοπικό σημείο ελέγχου (πχ διακόπτης, οθόνη) να μπορεί να ελένξει (χωρίς περιορισμό) οποιαδήποτε λειτουργία είναι ενσωματωμένη στο σύστημα (φώτα, ρολά, ήχος, θέρμανση, κλιματισμός κτλ)

Προσθετικά μέσω αισθητήρων, σεναρίων και της νοημοσύνης που διαθέτει το σύστημα έξυπνης κατοικίας Qbus μπορούν να αυτοματοποιηθούν πολλές από τις επαναλαμβανόμενες βαρετές ενέργειες που καθημερινά κάνουμε ώστε κατ' αρχήν να διευκολυνθεί η καθημερινότητα μας και κατά δεύτερον να έχουμε σημαντικότατη εξοικονόμηση ενέργειας.

Μερικά απλά παραδείγματα :
- Κατέβασε / ανέβασε όλες τις τέντες κατοικίας, σενάρια πανικού (όλα τα φώτα on/off).
- Φεύγοντας ασφάλισε κατοικία, σβήσε φώτα, θέρμανση, κουζίνα, θερμοσίφωνα, γενική παροχή νερού, κτλ ώστε να μην ξεχάσω τίποτα.
- Από διακόπτη στο ισόγειο μπορώ να βλέπω & φυσικά να ελέγχω τις θερμάνσεις σε όλους τους ορόφους.
- Οταν πάμε για ύπνο εκτελεί ένα διαφορετικό σενάριο που περιλαμβάνει κάποια από τα ανωτέρω.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως δεν πρέπει να αποφασίσουμε τι και από που θα ενεργοποιείται εκ των προτέρων (πριν να κατασκευασθεί η κατοικία / από τα σχέδια) ΕΦΟΣΟΝ μπορούμε να τα ορίσουμε όλα με τον προγραμματισμό μόλις ολοκληρωθεί η κατοικία και φυσικά να τα αλλάξουμε όσες φορές θέλουμε στο άμεσο ή μακρινό μέλλον. Η προσθήκη εκ των υστέρων διακοπτών, αισθητήρων χωρίς μερεμέτια είναι απλό πράγμα ενώ απλά είναι αδύνατο στις συμβατικές εγκαταστάσεις.
Με το Qbus μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί πως είσαστε ιδιοκτήτες ενός ΑΠΛΟΥ προγράμματος διαμόρφωσης & προγραμματισμού της κατοικίας σας και δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑΝ ανάγκη (ούτε ακόμα και εμάς) για οποιαδήποτε αλλαγή θελήσετε στο μέλλον.

Επιπλέον ο απομακρυσμένος έλεγχος μέσω κινητού, internet, sms, cloud, ολοκληρώνει τον έλεγχο της κατοικίας εφόσον πχ μπορούμε να δούμε την θερμοκρασία που επικρατεί στον χώρο και να ενεργοποιήσουμε την θέρμανση ή να ποτίσουμε τα φυτά ή... (η λίστα τελειώνει εκεί που τελειώνει η φαντασία σας).

Αναλαμβάνοντας όλες τις Η/Μ εγκαταστάσεις του κτιρίου μέσω του δικτίου Qbus μπορούμε να έχουμε ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα εξοικονόμησης ενέργειας, άνεσης & ελέγχου. Tο 2017 διανύουμε τον 6ο χρόνο από την πρώτη εγκατάσταση εξελιγμένου συστήματος σε μονοκατοικία 160μ2 με σταθερή ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία 21oC.
Το κόστος θέρμανσης & ζεστού νερού σε αυτό το σπίτι κυμαίνεται στα ...200-250€/χειμερινή περίοδο.
Εκτός της πλήρους απόσβεσης που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, το μέγιστο πλεονέκτημα να μην ασχολείσαι με την (δωρεάν πλέον) θέρμανση θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα...

Βασικά πλεονεκτήματα, αρχίζοντας από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα :

 • Απλά πράγματα.
 • Δεν αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε ως τώρα. Εξυπνο είναι να κάνεις με απλό τρόπο αυτό που θέλεις.
  Υπάρχουν διακόπτες με 4 πλήκτρα/λειτουργίες, πατώ κάποιο, ελέγχω φως, ρολό, ήχο: εσείς αποφασίζετε προγραμματίζοντας το.
  Εξαιρετικά απλό για ηλικιωμένος, παιδιά, επισκέπτες αλλά & για την καθημερινή χρήση απο εσάς...
 • Ο διακόπτης έχει ένδειξη λειτουργείας (RGB led). Πόσες φορές αναρωτηθήκατε σε συμβατικό διακόπτη εάν είναι σε θέση on ή off (σε φως που δεν βλέπετε άμεσα πχ. βεράντα,κήπος) ? Το Led πάνω στον διακόπτη θα δείξει αν είναι αναμμένο ή σβηστό & επίσης το ταμπελάκι αναγραφής λειτουργείας θα βοηθήσει εσάς και τους επισκέπτες σας να διαβάσετε τι ελέγχει ο διακόπτης ...απλά πράγματα.
 • Κάθε διακόπτης μπορεί να πάρει χρονοκαθυστέρηση. Πατώντας διακόπτη ανάβει φως διαδρόμου για πχ. 5 λεπτά & μετά σβήνει μόνο του. Εάν ξαναπατήσω τότε θα μείνει συνεχώς ανοιχτό μέχρι να το κλείσω! (πολύ χρήσιμο σε διαδρόμους, κλιμακοστάσια, Parking).
 • Ο κάθε διακόπτης είναι προγραμματιζόμενος μέχρι να αποφασίσουμε τι μας βολεύει.
  Αυτό σημαίνει πως αν σε κάποιο διακόπτη δεν μας αρέσει η παρούσα λειτουργία του, απλά τον προγραμματίζουμε αλλιώς!!!
 • Η έννοια αλλέ-ρετούρ υπάρχει σε όλους τους διακόπτες εφοσον ΟΛΟΙ είναι προγραμματιζόμενοι με ότι θέλουμε. Μπορούμε στην αρχή του hall να ανάψουμε το φως και στο τέλος του hall να σβήσουμε το φως από άλλο διακόπτη.
 • Δεν υπάρχει περιορισμός τί μπορεί να κάνει ο διακόπτης. Το κάθε πλήκτρο (απο τα 4) μπορεί να ελέγχει φως ή dimmer ή ρολό ή σενάριο ή θέρμανση ή χρονοδιακόπτη, τα πάντα. Προσθετικά μπορούμε τα RGB Leds να είναι με χρώμα πράσινο, τα ρολά με κόκκινο, τα σενάρια με άσπρο ώστε να τα ξεχωρίζουμε άμεσα.
 • Δυνατότητες πολλών σεναρίων με πολλές εναλλακτικές που μπορείτε να σκεφτείτε :
  Φεύγω: ασφάλισε κατοικία, σβήσε φώτα, κατέβασε ρολά, θέρμανση, κουζίνα, θερμοσίφωνα, γενική παροχή νερού κτλ.
  Καληνύχτα: κατέβασε ρολά, ασφάλισε κατοικία & σβήσε φώτα μετά από 2', ρύθμισε θέρμαση στους χώρους κτλ.
  Προσομοίωση κατοίκησης: κατα την διάρκεια απουσίας μου άναβε, σβήνε τα φώτα όπως ακριβώς το έκανα την περασμένη εβδομάδα...
 • Θέρμανση. Δεν χρειάζεται να καλωδιώσετε ξεχωριστά τους θερμοστάτες στους χώρους της κατοικίας σας (ούτε να προ-αποφασίσετε που θα τοποθετηθούν), μπορούν να ενσωματωθούν στους διακόπτες (επιλέγοντας διακόπτη ΜΕ θερμοστάτη).
  Πλέον έχοντας στο Qbus την θερμοκρασία χώρου μπορούμε να ελένξουμε το σύστημα θέρμασνης/ψύξης (λέβητας, αντλία, κλιματιστικό) από οποιοδήποτε σημείο μέσα στο σπίτι και το κυριότερο μπορούμε κεντρικά να έχουμε εποπτεία τι και που είναι αναμμένο/σβηστό. Παράδειγμα : στο σαλόνι έχουμε ένα διακόπτη που δείχνει (και μπορώ να ελέγξω) τι θέρμανση υπάρχει στο υπόγειο και στο ισόγειο και στον όροφο και στην σοφίτα. Αμεσα από τον καναπέ μου μπορώ να δω και να διαφοροποιήσω καταστάσεις θέρμανσης χωρίς να χρειαστεί να γυρίσω το σπίτι.

 • Σύνθετα θέματα, (αφήστε μας να σας τα προτείνουμε / ρυθμίσουμε εμείς).
 • Η λογική του συστήματος δουλεύει 24/7 στο παρασκήνιο ώστε να μας εξοικονομήσει χρήματα αλλά και να μας διευκολύνει την ζωή. Παραδείγματα :
  - Τα φώτα θέσεως περιβάλλοντα θα ανάψουν/σβήσουν αυτόματα στο σούρουπο / αυγή.
  - Δεν χρειάζεται κάθε βράδυ να γυρνώ όλο το σπίτι ρυθμίζοντας. Επιλέγοντας το σενάριο "καληνύχτα" το σύστημα θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχω ορίσει (ρολά, συναγερμός, θέρμανση, φώτα μετά από λίγο, φώτα περιβάλλοντα, ελεγχόμενες πρίζες κτλ). Για αυτούς που ...ξεχνάνε εάν υπάρχει παρουσία το απόγευμα & δεν ανιχνεύσει κίνηση στην κατοικία για 1 ώρα μετά τις 23:00, θα το εκτελέσει μόνο του εάν είναι ρυθμισμένο σε "auto-mode"
  - Η θέρμανση θα χαμηλώσει/διακοπεί εάν αφήσουμε πάνω από 10' ανοιχτό κάποια πόρτα/παράθυρο. Θα ενεργοποιηθεί πάλι όταν κλείσουμε παράθυρο
  - Η θέρμανση θα διαμορφωθεί αυτόματα> ανάλογα με τις συνθήκες κατοικίας / ύπνου / απουσίας κτλ
 • Οι οθόνες αφής θα μας επιτρέψουν να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και φυσικά έλεγχο όλης της κατοικίας χωρίς να χρειάζεται να πάμε στον κάθε χώρο να δουμε τι είναι ανοιχτό κλειστό κτλ
 • Ο web server μπορεί να βγάλει την εικόνα και να έχουμε τον έλεγχο της κατοικίας μας από το internet, από το laptop, από το κινητό μας κτλ. Μπορούμε να δούμε τι θερμοκρασία έχουμε στου χώρους μας, αν έχει ζεστό νερό, αν είναι κάτω τα ρολά και πολλά άλλα.
 • Το σύστημα θα μας ενημερώσει αυτόματα αν η στάθμη του πετρελαίου είναι σε οριακά επίπεδα, θα μπορούμε σε μια οθόνη να δούμε την ημερήσια, μηνιαία κατανάλωση ρεύματος, νερού κτλ.
 • Το σύστημα θα μας ενημερώσει αυτόματα αν έχει ενεργοποιηθεί συναγερμός παραβίασης, αν υπάρχει πλημμύρα, ή αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες έκτακτης ανάγκης που εμείς θα σκεφτούμε και θα ορίσουμε. Απλά με ένα sms/e-mail στο κινητό μας.
 • Το Qbus-cloud θα μας στείλει sms/e-mail όταν υπάρχουν alarms (φωτιά, πλημμύρα, άνεμος, βροχή, παραβίαση κτλ), θα μας στείλει εικόνα με e-mail όταν κάποιος πατήσει το κουδούνι ή απλά όταν λείπουμε και ανιχνεύσει κίνηση στην ιδιοκτησία μας.
 • Κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να ανάβει απαλά και σταδιακά το φως στο διάδρομο όταν ανιχνεύσει κίνηση σε αυτόν. Επιπρόσθετα σε διάφορους χώρους (πχ wc, walk-in closets αλλά και όπου αλλού επιθυμούμε) μπορεί να μην υπάρχει διακόπτης καθόλου και απλά να ενεργοποιείται ο φωτισμός με την παρουσία μας.
 • Κατά την διάρκεια της νύχτας και αν αντιληφθούμε / ακούσουμε ύποπτες κινήσεις μπορούμε από ένα πλήκτρο διακόπτη δίπλα στο κρεβάτι μας (αλλά και από ασύρματο RF button) να ενεργοποιήσουμε σενάρια πανικού (αναβόσβησμα φώτα σε όλη την κατοικία / περιβάλλοντα, σειρήνα, sms σε συγγενείς κτλ). Μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά του οποιουδήποτε συναγερμού ή και σε συνεργασία με αυτόν.
 • Αν το σύστημα αντιληφθεί βροχή μπορεί να αναβάλλει το αυτόματο πότισμα για την επόμενη ημέρα ώστε να εξοικονομήσουμε το νερό. Παρομοίως αν το σύστημα αντιληφθεί δυνατό άνεμο μπορεί αυτόματα να σηκώσει τις τέντες ώστε να μην καταστραφούν.
 • Η εξοικονόμηση ενέργειας συνυπολογίζοντας θέρμανση, ηλεκτρική ενέργεια είναι σημαντική ακόμα και σε συστήματα θέρμανσης μέσω αντλιών θερμότητας & ενδοδαπέδια !!!
 • Real Time έλεγχος / σύγκριση θερμοκρασιών (εξωτερικής, ηλιακών πανέλων & ηλιοφάνειας, λέβητα πετρελαίου με αντιστάθμιση, boiler ή/και buffer, εσωτερικής θερμοκρασίας σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά κτλ) έχουν δώσει ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα εξοικονόμησης.


  Αν νομίζετε ότι είναι μακριά ο καιρός που θα ξυπνάμε το πρωί και επιλέγοντας σε μια οθόνη touch screen, σε ένα πλήκτρο διακόπτη, θα δίνουμε εντολές για να ξυπνήσει το σπίτι μαζί μας, χωρίς να ασχοληθούμε περαιτέρω, κάνετε λάθος.
  Οι ευκολίες αυτές είναι καθημερινότητα στα σπίτια εξοπλισμένα με συστήματα Qbus.
  Η νοημοσύνη του συστήματος στο παρασκήνιο θα είναι πάντα εκεί να ενεργοποιεί (αυτόματα ή όχι) αυτό ακριβώς που χρειάζεστε την ώρα που χρειάζεστε με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας !!!
  Σημαντικό στοιχείο του συστήματος είναι η απλότητα του προγραμματισμού ακόμα και από τον ιδιοκτήτη.
  Το πρόγραμμα είναι απλή windows εφαρμογή και παρέχεται ελεύθερα από την Qbus.
  Ολα τα ανωτέρω δεν σημαίνουν κατ' ανάγκη αύξηση του προϋπολογισμού εγκατάστασης,
  αντίθετα σε νέα κτίρια μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε συμπίεση κοστολογίου.
  Ανήκει πλέον στο παρελθόν η συμβατική ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ο συμβατικός τρόπος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον έλεγχο του σπιτιού μας ο τρόπος που μέχρι τώρα βιώναμε την καθημερινότητα μας.


  Η εταιρεία έχει προμηθεύσει και υλοποιήσει εγκαταστάσεις πολυτελών κατοικιών, κτιρίων και επαγγελματικών χώρων. Μετά από την λεπτομερή καταγραφή των αναγκών και των λειτουργειών που επιθυμείτε να εκτελεί το σύστημα αφήστε το επάνω μας.
  Θα γίνει πραγματικότητα με την εγγύηση αξιοπιστίας & υποστήριξης έργου από την εταιρεία μας.
  Ασχολούμαστε από το 1996 με τα έξυπνα κτίρια και το Qbus έχει συνεχή παρουσία από εμάς στην Ελλάδα από το 2004.

  Έξυπνο και απλό είναι ...
 • Έξυπνο είναι να θέλουμε να αποχωρήσουμε από το σπίτι και με ένα "click" να κλείνουμε όλα τα φώτα, ρολά, κουζίνα, θερμοσίφωνα, νερά, να τοποθετείται στο antifreeze η θέρμανση, να ενεργοποιείται η προσομοίωση κατοικίας (δεν θα ξαναχρειαστεί να αναρωτηθούμε μέσα στο αμάξι αν κλείσαμε τα ρολά του υπνοδωματίου ...)
 • Έξυπνο είναι να ξυπνάω το πρωί και με ένα "click" να ανοίγω όλα τα ρολά (όλου του κτιρίου εκτός των άλλων υπνοδωματίων), να απασφαλίζονται οι εξωτερικές πόρτες, κτλ. Απλώς θα ξυπνώ και το σύστημα θα φροντίσει να ξυπνά και το σπίτι...
 • Έξυπνο είναι όταν λείπω από την κατοικία να στέλνω sms από το κινητό μου για να ανάψει η θέρμανση, να ποτιστούν τα φυτά ή απλώς για να φωτιστεί ο διάδρομος άμεσα και να ανοίξει η γκαραζόπορτα αυτόματα όταν θα φτάσω από έξω με το αυτοκίνητό μου!
 • Απλό είναι μέσω της ασύρματης οθόνης να επιλέξω την μουσική που επιθυμώ στο υπνοδωμάτιο ενώ τα παιδιά έχουν τον ραδιοφωνικό σταθμό της επιλογής τους να παίζει, και ενώ η σύζυγος ακούει ραδιόφωνο στο καθιστικό.
 • Απλό είναι το σύστημα αυτόματα να με ειδοποιεί με ένα sms/e-mail όταν υπάρχει κατάσταση ανάγκης (ενεργοποίηση συναγερμού, ύπαρξη καπνού, πλημμύρας, διακοπή ρεύματος) ή απλώς να με ειδοποιεί όταν τα αποθέματα πετρελαίου είναι σε οριακό σημείο!!! Ακόμα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες όπως σε πλημμύρα να διακόψει το νερό, σε φωτιά το ρεύμα σε παραβίαση να αναβοσβήνει όλα τα φώτα της κατοικίας (εσωτερικά - εξωτερικά).
 • Έξυπνο είναι να ενσωματώσουμε την ηλιακή θέρμανση στο σύστημα έτσι ώστε μόνο του να πραγματοποιεί τις κινήσεις αυτές που θα αποδίδουν τα βέλτιστα θερμικά οφέλη χωρίς να κουνάμε το δακτυλάκι μας. Θα ενεργεί για πάντα, από μόνο του και μόνο αν υπάρξει δυσλειτουργεία θα μας ενημερώσει...
 • Απλό είναι το βράδυ την ώρα που πηγαίνουμε για ύπνο με ένα "click" να κλείνω όλα τα ρολά της κατοικίας, να ασφαλίζω τις εισόδους, να ενεργοποιώ συναγερμό, να θέτω την θέρμανση στους χώρους διαβίωσης (σαλόνι - κουζίνα - υπόγειο) σε "low-17°C" και μετά από 10 λεπτά όταν θα έχω φτάσει στο υπνοδωμάτιο να κλείνει και τα υπόλοιπα φώτα που έχω αφήσει ανοιχτά στο ισόγειο, υπόγειο, διαδρόμους. Έτσι απλά, χωρίς κόπο.
 • Aπλό είναι κατά την διάρκεια της νύχτας (και όχι την ημέρα) τα φώτα στους διαδρόμους ή λουτρά να ανάβουν αυτόματα καθώς κινούμαστε.
 • Απλό είναι το σύστημα αυτόματα να ανάβει τα φώτα περιβάλλοντος χώρου όταν η φωτομετρία θα δείχνει σούρουπο, να τα κλείνει όταν ξημερώνει, να ανεβάζει τις τέντες όταν υπάρχει φόβος ο άνεμος να τις καταστρέψει.
 • Έξυπνο είναι όταν κατά την διάρκεια της νύχτας αντιληφθώ ύποπτους θορύβους να μπορώ να κάνω φωταψία σε ολόκληρη την ιδιοκτησία με ένα "click" πάνω από το προσκέφαλο του κρεβατιού μου, ή ακόμα και να ενεργοποιήσω και διάφορα σενάρια πανικού (π.χ. άμεση εγγραφή καμερών, ενεργοποίηση κρυφής κλήσης κινητής σε συγγενή).
 • Έξυπνο και οικονομικό είναι το σύστημα να παρέχει θέρμανση την νύχτα μόνο στα υπνοδωμάτια (ηλεκτρονικά ελεγχόμενη με sensors ανα δωμάτιο) ενώ η υπόλοιπη κατοικία να παραμένει στην ζώνη διατήρησης θερμοκρασίας. Το ανάποδο μπορεί να προγραμματιστεί κατά την διάρκεια της ημέρας. (Σε υπολογισμούς ήδη εγκατεστημένων συστημάτων μας -μόνο από αυτό τον παράγοντα- υπάρχει απόσβεση κοστολογίου σε 2-3 έτη!!!)
 • Απλό είναι να δημιουργήσω τα δικά μου "σενάρια" κατοικίας και με την οθόνη αφής ή κάποιο διακόπτη το σύστημα να πραγματοποιεί οποιαδήποτε συνδυασμό, αλληλουχία ενεργειών επιθυμώ (μπορώ να μεταβώ από το σαλόνι στην τραπεζαρία με τους καλεσμένους μου (όταν θα είναι έτοιμο το δείπνο) με απαλό dimming στους χώρους αυτούς).
 • Έξυπνο είναι αν αλλάξω γνώμη (μετά από 1 εβδομάδα/μήνα/χρόνο) και επιθυμώ κάποιο άλλο σενάριο ή λειτουργία, ...απλώς σε 30' της ώρας προγραμματίζεται το σύστημα από εμένα, χωρίς να έχω ανάγκη οποιοδήποτε εξωτερικό προγραμματιστή & χωρίς καμία άλλη επέμβαση.

  Έξυπνο και απλό είναι αν θελήσω κάποια επέκταση του συστήματος να έχω την δυνατότητα να την πραγματοποιήσω χωρίς οδυνηρές ηλεκτρολογικές "επεμβάσεις" απλώς επαυξάνω το σύστημα στον ηλεκτρολογικό πίνακα της κατοικίας και προγραμματίζω !!!